15 Mart 2012

Bir Osmanlı Tatlısı: PALUZE




















Bugün dolapta yemeklerimin olduğununu görünce tatlı yapmaya karar verdim.
Osmanlı mutfağından yapımı kolay ama çok lezzetli paluze tatlısını yaptım ve biz çok beğendik.
Fotoğraf makinem arızalandığı için fotoğraflar çok kaliteli olmayacak ama en azından fikir verir diye ekleyeceğim. Sizin de menünüze bu tatlıyı katabilmek dileğiyle malzemeleri ve yapılışını anlatmaya başlayayım bakalım.

Malzemeler

5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
4-5 adet kuru incir
6-7 adet kuru kayısı
2-3 adet hurma
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 kahve fincanı iri dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı

Kayısı ve incirleri önceden suda ıslatıyoruz. Doğranabilecek yumuşaklığa geldiğinde diğer meyvelerle birlikte tamamını  küp şeklinde doğruyoruz.
Tencereye su, şeker ve nişasta ekleyip çırpıyoruz. Ocağın üstüne koyup biraz karıştırdıktan sonra kalan malzemeleri ekleyip, göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Tek tek kaselere ya da borcama döküp, tarçın serpiyor soğuduktan sonra kesip  servis ediyoruz.

Şimdiden kolay gelsin.

Sevgiler
Afiyetle kalın.









Hiç yorum yok: