1 Mart 2012

Şifalı çorba



















Bu gün sizlerle soğuk havalarda şifa niyetine yaptığım tavuk çorbsının tarifini paylaşacağım. Bu sene  havalar bir türlü ısınamadı, öyle olunca hastalıkların önü de kesilmedi. Bu bitmek bilmeyen soğuk kış günlerinde çorbamız içimizi ısıtacaktır. Bir an önce sıcak ve güneşli günlerin özlemiyle çorbamızın yapımına başlayalım.

Malzemeler:
- 1adet but ya da göğüs
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı un
- Yağ
- 3- 4 tane karanfil
- küçük bir parça kabuk tarçın
- 3-4 adet tane kara biber
- pulbiber
- nane
- 1 tane yumurta
- 1 tane limon
- tuz
- su
Yapılışı ise şöyle;
Soğanı soyup karanfilleri soğana batırın. Tane karabiber, tarçın ve Tavuğu düdüklü tencerinin içine koyup bol suyla haşlayın.
Tavuklar haşlanınca çıkarıp küçük küçük didin.
Tavuk suyunu çorbamızın meyanesinde kullanmak için süzün.

1yemek kaşığı unu çok az yağla kavurun. İçine pul biber ve nane ilave edip karıştırdıktan sonra, topaklanmaması için 1su bardağı soğuk su ardından tavuk suyumuzu ekleyin.
Kaynayan çorbaya didilmiş tavuk etlerini ekleyin.
Bu arada limon suyu ve yumurtayı da çırpıp çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra tamamdır.

Bu arada belirtmek isterim ki; ben tavuk haşlamalarnda mutlaka tavuğun derisini çıkarırım.

Çorba deyip geçmeyin soğuk algınlığı için birebirdir.
Afiyetle kalın.            

Hiç yorum yok: