19 Mart 2012

KARNIYARIK





















Fiziğine, sağlığına dikkat edenler, diyette olanlar hoşlanmayacaklar ama bu yemeğin kızartılarak yaplmasını tavsiye ederim. Ne yazık ki daha hafif  olsun diye patlıcan haşlanarak  ya da közlenerek yapılan karnıyarığın lezzetli olmadığını düşünüyorum.
Bu yemeği çok sevmemden dolayı her şeklini denemişimdir, çok az yağla kızartılarak yapılanın en iyi sonucunu verdiğini tecrübe ettim. Yaptığım yemeğe hakkını vermem lazım, kalorisini vesairesini herşeyi göze alıyorum yani:)
Bu benim fikrim tabi, kendiniz için en iyi  olanı da siz bilirsiniz.

Başlayalım bakalım anlatmaya;
Malzemeler:



1 kg patlıcan
250 gr yağsız kıyma
1 baş soğan
3-4 diş sarımsak
2 tane orta boy domates
2-3 tane sivri biber
2 yemek kaşığı salça
1/4 demet maydonoz
1/2 çay bardağı zeytin yağı                
karabiber
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz



Yapılışı:



Patlıcanları alacalı soyalım. Tuzlu suyun içine yatırıp, üzerine bir ağırlık koyalım. Yarım saat kadar bekletelim. Bu süre zarfında malzemelerimizi doğrayalım.
Yarım saati dolan patlıcanları kurutup, az bir yağla yanmaz tavada çevire çevire kızartalım, kızaranları kağıt havlunun üzeine alıp fazla yağını çektirelim.
Aynı tavada yemeklik doğradığımız soğan sarımsak ve biberlerimizi tuzumuzu da atarak soteleyelim. kıymayı katıp kavuralım.
Yayvan, ısıya dayanıklı bir kabın içine aldığımız patlıcanların ortasını yaralım. Açtığımız yarıkları hazırladığımız malzemeyle doldurup üzerine maydanoz serpelim.
Yanmaz tavanın içinde doğradığımız ya da rendelediğimiz domatesleri soteleyıp salçayı ve suyu katıp kaynatalım. Son olarak sosumuzu patlıcanlarımızla buluşturalım.  
Fırında veya kısık ateşte pişirebileceğiniz karnıyayarık yanında bembeyaz pirinç pilavıyla harika olacaktır.
Karnıyarığınızı isterseniz üzerine kaşar peynir serperek de servis edebilirsiniz.

Sevgiler
Afiyetle kalın

1 yorum:

Adsız dedi ki...

it looks delicious..yummy :)