16 Mart 2012

KISIR



















Bugün kızım arayıp acilen kısır tarifini istedi. Beş çayına konukları varmış ve böreğinin yanına kısır yapacakmış. Aslında bilir kısır yapmayı ama emzirme dönemi değişen hormonlarından olsa gerek unutmuş tarifi :)
Neyse kısırın adı geçer de canı çekmez mi insanın, kalkıp yapmaz mi hiç? öyle oldu, tarifi verdikten sonra hemen kalktım kendime de yaptım, sonra da fotoğraflarını çektim, bir tarif daha paylaşmış oldum neticede.

Kızıma da bize de sizlere de şimdiden afiyet olsun:)

Malzemeler




2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynar sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
1 demet maydanoz
6-7 sap taze soğan
1 büyük baş kuru soğan   1-2 adet sivri biber
1yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı acı biber salçası
1-2 diş sarımsak
1su bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı nar ekşisi veya limon suyu
1 çay kaşığı kara biber

Yapılışı

Bulguru derin bir kaba alalım. Üzerine suyu tuzu kişniş ve kimyonu katıp karıştıralım. Kapağını kapatıp bulguru şişmeye bırakalım.
Bu arada yıkayıp kuruttuğumuz malzemelerimizi yemeklik doğrayalım.
Uygun bir tavada yarım su bardağı zeytinyağında soğan sarımsak, sivri biber ve kara biberi soteleyelim. Üzerine salçayı ilave edip karıştıralım.Sıcak sıcak bu sosu
şişmekte olan bulgurumuzun üstüne dökelim.
sosu bulgura iyice yedirelim.
soğuduktan sonra geriye kalan bütün malzemelerimizi birbiriyle harmanlayalım.
Servıs tabağına alıp dilediğimiz gibi süsleyelim.
Kışın yanında turşuyla, yazın da taze sebzelerle harika olur.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok: