21 Mart 2012

ÇILBIR





















Öğle yemeklerinizde veya kolay bir şeyler hazırlamak istediğinizde imdadınıza yetişecek alternatif bir yemek. Hem kolay hazırlanıyor  hem de çabuk oluyor. Yumurtaların sayısını istediğiniz kadar azaltıp çoğatabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

4 yumurta
1/2 çay  bardağı sirke
2 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber(acı veya tatlı)

Yapılışı:

Uygun bir tavaya yarıya kadar su konulur. Kaynayınca içine tuz ve sirke katılır.
Yumurtalar dikkatlice suyun içine kırılır. Sarılarının üstü beyazlaşınca tava ocaktan alınır. Ezilmiş sarımsaklar yoğurtla karıştırılır servis tabağına alınır.üzerine delikli kepçeyle alınan yumurtalar konur. Yağ ve biber birlikte ocakta yakılıp hazırlanan yumurtanın üstüne gezdirilir.

Afiyetle kalın.



Hiç yorum yok: