Bu gün sağlıklı, doyurucu ve pratik bir yemeğin tarifini paylaşacağım.
Öncesinde bir çorba ,yanında da bir salatayla ayran, öğün tamam.
Malzemeler
Yarım tavuk
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 baş soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 adet tane kara biber
Tuz
Su
Yapılışı
Derisini çıkarıp iyice yıkadığım tavuğu soğan, tane kara biber,bol su ve tuzla iyice haşlıyorum. Bunun için ben düdüklü kullanıyorum. Hem zamandan hem enerjiden tasarruf ediyorum.
Haşlanan tavuğu kemiklerinden ayıklayıp iri parçalar halinde didikliyor, tavuğun suyunu süzüp pilavı bu suyla pişiriyorum.
Pilavı pişireceğimiz tencereye yağı koyup (ben sıvı yağ ve tereyağını birlikte kullanıyorum)
didiklenmiş etleri ekleyip şöyle bir soteleyip tencerenin dibine basıyorum.
Üzerine bulguru ve tavuk suyunu döküyorum.(Suyu bulgurun üzerini bir parmak geçecek şekilde ayarlıyorum.)
Ocağın altını kısıp pişmeye bırakıyorum. Bulgur suyunu çekipte göz göz olduğunda altını kapatıyorum.
Altını kapattıktan sonra beş dakika kadar dinlendirip servis tabağına yavaşça çeviriyorum.
Yemeğimiz hazır, hem görsel olarak hem de lezzet olarak doyurucu bir yemek oluyor.
Denemenizi tavsiye ederim.
Sevgiler
Afiyetle kalın.
3 yorum:
ellerinize saglik..
cok farkli bir sunum, ellerinize saglik.
teşekkür ederim.yorumlarınızı bekliyorum.
Yorum Gönder