![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEji0Aa0NbJ10n-UchOVQrG9dIYGGed39vKabZRlyBqBFQ31_wTTivGJVew8bCdtvbFBpopk3pOVaoYlFhzSqyPpKh32mxsskr6V0nhfAiYUx004RMHcopW0ai5sgsx1E0IpVhXPA3Zz3aRt/s400/Foto%C4%9Fraf-0157.jpg)
Bu tatlıyı benim gibi tatlı sevmeyenlerin bile mutlaka denemelerini tavsiye ederim. Kabak tatlısının tahin ve cevizle servis edildiğini Antalyada öğrendim. Fikir çok hoşuma gitti, bir kabak ancak bu kadar tatlandırılabilir diye düşünüyorum.
Tahin ve cevizin mükemmel uyumuyla birleşen bal kabağı tek kelimeyle harika denebilecek bir lezzete dönüşüyor.
Bu tatlı için slogan şu: Malzemesi az yapımı kolay lezzeti olay :)
Malzemeler:
1 kg kabak
1 kg kabak
2 su bardağı seker
4-5 adet karanfil
1/2 su bardağı tahin
1/2 su bardağı irice dövülmüş ceviz
1çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Kabaklar doğranır yıkanır. Süzüldükten sonra tencereye aktarılır. Üzerine şeker ve karanfiller ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kabaklar sulanıncaya kadar en az iki saat bekletilir. kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz döküp tarçın serperek servise çıkarılır.
Şimdiden afiyet olsun.
Afiyetle kalın.
Afiyetle kalın.
![]() |
Tadına bayılacaksınız |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder