![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4PLb5SalW6Q8eeLh8cl3LaTpDgkiYPqxnPO_Q6-MsAhlZloYu0It6ByKckxDOWB0ZK8QMASr_eaGPzZ_of1WDQesODYTYOeZOCZfjdcLtzWmkaptjZS7h3L44CZHO1PLBluvhekyDv8m9/s400/Foto%C4%9Fraf-0204.jpg)
Bu unutulmaya yüz tutmuş kolay ve hafif tatlımızın tarifini belki yeniden sofralarda yerini alır umuduyla sizlerle paylaşmak istedim.
Tam bir mide dostu bu tatlıyı mutlaka deneyin derim.
Malzemeler
1 litre süt
1 çay bardağı şeker
15-16 adet kuru incir
Tarçın
Ceviz
Yapılışı
İncirler yarım saat kadar ıslatılır. Ufak ufak doğranır. Süt parmak yanmayacak kadar ısıtılır.(yoğurt mayalanacak sıcaklıkta)
Sütün içine şeker ve incirler atılır. El blendırıyla iyice çırpılır, hiç beklemeden kaselere doldurulur.
Oda sıcaklığında dört beş saat bekletilir.
Üzeri tarçın ve cevizle süslenip, soğuduktan sonra servisi yapılır.
Şekerini artırabilir ya da hiç koymayabilirsiniz.
Afiyetle kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder