Akşamdan ıslatılarak pişirilmesi alışkanlığımız olan bakliyatlar ev halkına yarınki yemeğin habercisi olur.
Kuru fasulyedeki işlemlerin aynısı uygulanarak pişirilen nohut yemeğini biraz fazlaca haşlayıp buzlukta saklayabileceğimizi hatırlatmak isterim.
Haftada bir gün bakliyat tüketilmesinin sağlık açısından çok gerekli olduğunu vurgulayarak
yemeğimizin yapımına geçelim.
Malzemeler
250 gr kuşbaşı et
1/2 kg nohut
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ
1/2 limon suyu
2 adet kuru soğan
baharat
tuz ve su
Yapılışı
Tencerenin içine yağ konur. Etler atılır kendi suyunu salıp çeken etler iyice kavrulur. üstüne yemeklik doğranmış soğanlar atılır. Şöyle bir karıştırdıktan sonra salçası ve nohutlar atılır. Suyu, limon suyu, tuzu, baharatları ilave edilen yemeğimizin pişmesi beklenir.
Piştikten sonra yanında pilavla servis edilir.
Ben şehriyeli bulgur pilavıyla servis etmeyi uygun buldum. Oldukça lezzetli oldu.
Afiyetle kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder