22 Nisan 2012

ETLİ NOHUT



Akşamdan ıslatılarak pişirilmesi alışkanlığımız olan bakliyatlar ev halkına yarınki yemeğin habercisi olur. 
Kuru fasulyedeki işlemlerin aynısı uygulanarak pişirilen nohut yemeğini biraz fazlaca haşlayıp buzlukta  saklayabileceğimizi hatırlatmak isterim.
Haftada bir gün bakliyat tüketilmesinin sağlık  açısından çok gerekli olduğunu vurgulayarak
yemeğimizin yapımına geçelim.

Malzemeler

250 gr kuşbaşı et
1/2 kg nohut
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ
1/2 limon suyu
2 adet kuru soğan
baharat
tuz ve su

Yapılışı

Tencerenin içine yağ konur. Etler atılır kendi suyunu salıp çeken etler iyice kavrulur. üstüne yemeklik doğranmış soğanlar atılır. Şöyle bir karıştırdıktan sonra salçası ve nohutlar atılır. Suyu, limon suyu, tuzu, baharatları ilave edilen yemeğimizin pişmesi beklenir. 
Piştikten sonra yanında pilavla servis edilir.
Ben şehriyeli bulgur pilavıyla servis etmeyi uygun buldum. Oldukça lezzetli oldu.

Afiyetle kalın


Hiç yorum yok: