7 Nisan 2012

KOLAY BÖREK

























Herkesin bildiği çıtır çıtır bu börekleri bol miktarda sarıp buzlukta saklayabilir; istediğiniz zaman çıkarıp fırında pişirerek  kullanabilirsiniz. Taze sarılmış olanını aratmadığından emin olabilirsiniz. Elinizin altında her an hazır börekler bulunması müthiş rahatlık veren birşey.


Gelelim nasıl yapıldığına, buyrunuz:

Malzemeler
1 kg yufka (6 adet)
1 kase ezilmiş peynir(siz  istediğiniz başka bir iç kullanabilirsiniz.)
1 adet yumurta (akı peynirin içine sarısı yüzüne sürülecek.)
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su

Yapılışı
Yufkayı tezgahın üzerine serelim. Üstüne her tarafını ıslatacak kadar süt su ve yağ karışımından gezdirelim.İkinci yufkayı üstüne kapatalım.Bu  şekilde  hazırlanan yufkaları önce   dörde sonra bir daha dörde olmak üzere eşit bir şekilde keserek toplam sekiz adet üçgen parçalar elde edelim.Her bir parçaya karışımdan fırçayla sürüp üçgenin geniş olan kısmına hazırladığımız içten koyup çok sıkı olmayacak şekilde saralım. Yağlı kağıt  serilmiş tepsiye dizip üstüne yumurta sarısı sürelim.Çörek otu serpip üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis edelim.
Günün her saati yiyebileceğiniz  böreklerimiz  olacak.
Tüm takipçilerime mutlu bir haftasonu diliyorum.

Afiyetle kalın

Hiç yorum yok: