![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9YLFjrJ8Znd2uDXseayNN7sZk_F9lmFNNtGLUkib0pJE-nOlMxkXKXRC-DuVd0u7eyqAn7GdG9RBDI4pGQzi5v0nvwWs8oSFaG0PS-HGJIaahS8i14f5qdL7b9LGcY3FFPS9skiVHj2CU/s400/Foto%C4%9Fraf-0221+(2).jpg)
Herkesin bildiği çıtır çıtır bu börekleri bol miktarda sarıp buzlukta saklayabilir; istediğiniz zaman çıkarıp fırında pişirerek kullanabilirsiniz. Taze sarılmış olanını aratmadığından emin olabilirsiniz. Elinizin altında her an hazır börekler bulunması müthiş rahatlık veren birşey.
Gelelim nasıl yapıldığına, buyrunuz:
Malzemeler
1 kg yufka (6 adet)
1 kase ezilmiş peynir(siz istediğiniz başka bir iç kullanabilirsiniz.)
1 adet yumurta (akı peynirin içine sarısı yüzüne sürülecek.)
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
Yapılışı
Yufkayı tezgahın üzerine serelim. Üstüne her tarafını ıslatacak kadar süt su ve yağ karışımından gezdirelim.İkinci yufkayı üstüne kapatalım.Bu şekilde hazırlanan yufkaları önce dörde sonra bir daha dörde olmak üzere eşit bir şekilde keserek toplam sekiz adet üçgen parçalar elde edelim.Her bir parçaya karışımdan fırçayla sürüp üçgenin geniş olan kısmına hazırladığımız içten koyup çok sıkı olmayacak şekilde saralım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üstüne yumurta sarısı sürelim.Çörek otu serpip üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis edelim.
Günün her saati yiyebileceğiniz böreklerimiz olacak.
Tüm takipçilerime mutlu bir haftasonu diliyorum.
Afiyetle kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder