26 Nisan 2012

TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI






Dünden bu güne her evde yemeklerin yanına pilav yapmak adet olmuştur. 
Pilav iyi yemek yapmanın ölçüsü bile sayılır. Şöyle tane tane kıvamında pişmiş pilav bize özenli bir mutfak  izlenimi verir.  
Ben en çok sade pilavı severim. Pilavımızı  tel şehriye , arpa şehriye ya da haşlanmış nohut ilave ederek  çeşitlendirebiliriz. Seçim bize kalmıştır.
Pilavınızın lezzetli olmasını sağlamak için tavuk suyu kullanmayı ve renginin beyaz olmasını sağlamak içinde bir kaç damla limon suyu  eklemenizi tavsiye edebilirim. Çok değişik pişirme şekilleri olan pilavınızı bir de böyle denemeniz dileğiyle.


Malzemeler


1 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı yağ
tuz ve su


Yapılışı


Ayıkladığımız pirinçleri ılık su ve tuzla ıslatıp yarım saat kadar bekletelim.Daha sonra soğuk suyla iyice yıkayıp nişastasından  arıttığımız pirinci süzelim.
Uygun bir kaba   yağımızı  ve  şehriyeleri atıp rengi dönene  kadar karıştıralım.Rengi hafif dönünce pirinçleri az tuzla şehriyelerin üstüne atıp karıştıralım.Bu işleme pirinçler birbirini tutup bırakana kadar devam edelim.
Üzerine tavuk suyunu  ve pirinçlerin üzerini bir parmak geçecek kadar suyunu ekleyip tuzunu kontrol edelim.Ocağın altını iyice kısıp kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
Üzeri göz  göz olunca ocağı kapatalım. Demlenmesi için üstüne kağıt peçete kapatıp  servis için bekletelim.



Hiç yorum yok: