26 Nisan 2012
TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Dünden bu güne her evde yemeklerin yanına pilav yapmak adet olmuştur.
Pilav iyi yemek yapmanın ölçüsü bile sayılır. Şöyle tane tane kıvamında pişmiş pilav bize özenli bir mutfak izlenimi verir.
Ben en çok sade pilavı severim. Pilavımızı tel şehriye , arpa şehriye ya da haşlanmış nohut ilave ederek çeşitlendirebiliriz. Seçim bize kalmıştır.
Pilavınızın lezzetli olmasını sağlamak için tavuk suyu kullanmayı ve renginin beyaz olmasını sağlamak içinde bir kaç damla limon suyu eklemenizi tavsiye edebilirim. Çok değişik pişirme şekilleri olan pilavınızı bir de böyle denemeniz dileğiyle.
Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı yağ
tuz ve su
Yapılışı
Ayıkladığımız pirinçleri ılık su ve tuzla ıslatıp yarım saat kadar bekletelim.Daha sonra soğuk suyla iyice yıkayıp nişastasından arıttığımız pirinci süzelim.
Uygun bir kaba yağımızı ve şehriyeleri atıp rengi dönene kadar karıştıralım.Rengi hafif dönünce pirinçleri az tuzla şehriyelerin üstüne atıp karıştıralım.Bu işleme pirinçler birbirini tutup bırakana kadar devam edelim.
Üzerine tavuk suyunu ve pirinçlerin üzerini bir parmak geçecek kadar suyunu ekleyip tuzunu kontrol edelim.Ocağın altını iyice kısıp kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
Üzeri göz göz olunca ocağı kapatalım. Demlenmesi için üstüne kağıt peçete kapatıp servis için bekletelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder