16 Nisan 2012

PORTAKAL REÇELİ




Mevsimi geçmeden yapmaya karar verdiğim portakal reçelini mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. İnanın tadı kadar pişirme sırasında evinizi saracak olan o kokuyu almanız lazım.



Malzemeler
4  adet orta boy portakal

4 su bardağı  su veya portakal suyu(ben karışık kullandım)
şeker
1/2 limonun suyu
Yapılışı


Dört adet portakalın kabukları beyaz  kısımlarına kadar rendelenir.(Bu kabukları da atmayın kek ve  pastalarda  kullanabilirsiniz.)Üzerini kapatacak kadar suyla sarı suyu gidinceye kadar bir kaç kez suyu değiştirilerek haşlanır.
En son üzerine soğuk su doldurulup  bekletilir.Bu arada diğer portakalların suyu sıkılır.Dört su bardağı portakal ve su karışımı hazırlanır.(Dört adet portakaldan iki su bardağı portakal suyu çıktı.)
küçük  küpler şeklinde doğranan portakallar resimdeki gibi bir kaseye doldurulur.
Aynı kasede şeker ölçülür.Bu şeker  portakal suyu ve su karışımıyla kaynatılır.
Biraz yoğunlaşan şerbetin içine doğranmış portakallar atılır.Yarım limonun suyu kaynamakta  olan reçele  ilave edilir. Kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
Ocağı kapattıktan sonra ılıkken kavanoza doldurulup kapağı kapatılır.Reçelimiz hazırdır.


Afiyetle kalın.


Hiç yorum yok: