16 Nisan 2012
PORTAKAL REÇELİ
Mevsimi geçmeden yapmaya karar verdiğim portakal reçelini mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. İnanın tadı kadar pişirme sırasında evinizi saracak olan o kokuyu almanız lazım.
Malzemeler
4 adet orta boy portakal
4 su bardağı su veya portakal suyu(ben karışık kullandım)
şeker
1/2 limonun suyu
Yapılışı
Dört adet portakalın kabukları beyaz kısımlarına kadar rendelenir.(Bu kabukları da atmayın kek ve pastalarda kullanabilirsiniz.)Üzerini kapatacak kadar suyla sarı suyu gidinceye kadar bir kaç kez suyu değiştirilerek haşlanır.
En son üzerine soğuk su doldurulup bekletilir.Bu arada diğer portakalların suyu sıkılır.Dört su bardağı portakal ve su karışımı hazırlanır.(Dört adet portakaldan iki su bardağı portakal suyu çıktı.)
küçük küpler şeklinde doğranan portakallar resimdeki gibi bir kaseye doldurulur.
Aynı kasede şeker ölçülür.Bu şeker portakal suyu ve su karışımıyla kaynatılır.
Biraz yoğunlaşan şerbetin içine doğranmış portakallar atılır.Yarım limonun suyu kaynamakta olan reçele ilave edilir. Kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
Ocağı kapattıktan sonra ılıkken kavanoza doldurulup kapağı kapatılır.Reçelimiz hazırdır.
Afiyetle kalın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder