2 Nisan 2012

KOPAR AT KURABİYE



Bu kurabiyelerin tarifi Edacığıma ait. En iyisini Eda'nın pişirdiğini belirtip, kendisine bu güzel tarifi menüme katarak, benim de bu sayede sizlerle paylaşmama vesile olduğu ve fotoğrafta gördügünüz üç katlı, cam servis tabağını hediye ettiği için de teşekkür ederim. Bu tarif ve sunum tamamen kendisi sayesinde burada :)

Bu kurabiyeleri çay saatlerinde, yolculukta, günün her anında zevkle yiyeceğinizden, bittikçe tekrar yapacağınızdan ve tadının damağınızda kalacağından eminim.

Ben bu sefer önemli konuğum torunum için yaptım ama pek yüz vermedi kurabiyelere, kurabiye canavarı diyemem ama tam bir etobur diyebilirim torun için:)
Malzemeler
3 yumurta
1 paket yumuşak margarin
1/2çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı üzüm
1su bardağı ceviz
1su bardağından bir parmak eksik şeker
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı
Malzemenin tümü yoğrulur.Ele yapışmayan bir hamur olacak.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yağlı kağıt üzerine yerleştirilir.180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Soğuyunca servis edilir.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok: