2 Nisan 2012

KARNIBAHAR SALATASI


Soframızın vazgeçilmezleri salatalar bence yapımı en zevkli yemeklerdir. İstediğiniz gibi süsleyip çeşitlendirme olanağı verirler bizlere.
Yemeğimizin yanına eşlik eder gözümüzü şenlendirirler. İşte  onlardan biri olan karnıbahar  salatasını yemeklerinizin yanında veya  çay saatlerinizde kullanabilirsiniz. Tadı çok güzel oluyor.
Görüntüsü zevkinize kalmış. İstediğiniz gibi süsleyin.
Malzemeler

1 adet orta boy karnıbahar
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
4-5 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dere otu
1-2 diş sarımsak
2 adet haşlanmış  yumurta
1 çay kaşığı hardal
tuz
kara biber
pul biber
nane yaprakları

Yapılışı

Karnıbahar çiçeklerine ayrılır. Kaynar suyun içinde yarım limonla birlikte haşlanır. (limon karnıbaharın kötü kokmasını engeller.)
Soğuduktan sonra ufak ufak doğranır. Taze soğan maydanoz ve dere otu ince kıyılır. Yumurta hariç bütün malzemeler karıştırılır. Servis tabağına düzgünce alınır. Üstüne yumurtalar rendelenir. Nane yaprakları ile süslenir.
Buyrun  salatamız hazır.

(Püf noktası olarak belirteyim; sebze, bakliyat, yumurta gibi haşlama sularını soğuduktan sonra çiçeklerinize verebilirsiniz. Bu sular çiçekleri besler.)




Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok: