16 Nisan 2012

ZEYTİNYAĞLI BAKLA




Her sebzenin ve meyvenin bir zamanı var. Mevsimi gelince ortaya çıkıp boy gösteriyorlar. İşte şimdi tam zamanı olan bakla da soframızda  yer  almak için bekliyor. Taze fasulyeye benzeyen ama tadı biraz burukça olan bu sebzenin ben zeytinyağlısını yapmayı uygun buldum.   

Etle de yapılmaya uygun bir yemektir.
Çabuk karardığı için ayıklanıp kırılırken limon ve un karışımıyla hazırlanan suyun içine atılarak  bekletilmelidir.

Malzemeler

1/2 kg taze bakla
1/2 su bardağı zeytin yağı
1/2 bağ dere otu
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 orta boy kuru soğan
su

Yapılışı

Yağın bir kısmı tencereye alınır. Üzerine yemeklik doğranmış soğanlar atılır. Bir iki çevrilen  soğanlarla süzülen baklalar tuz ve şekerle sararıncaya kadar sotelenir. Toz biber ve suyu eklenir yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişip ılıdıktan sonra üzerine kalan zeytin yağı gezdirilir.
İnce kıyılmış dere otu serpilerek ve arzuya göre yanında sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

Afiyetle kalın.



Hiç yorum yok: