4 Nisan 2012

PALAMUT KIZARTMASI



Balık yazın da kışın da zevkle yenilen ama kokusu yüzünden evde yapmaktan kaçınılan bir yemek olmuştur. Kokusu gerçekten de eve sinince çok rahatsız edici oluyor. Ama biz ev kadınlarının mutfakta bu sorunun da  üstesinden gelecek taktikleri vardır.
Ben balık kızartırken bir tarafta hazırladığım sirkeli suyu kaynatıyorum. Eh işte, tamamen olmasa da işe yaradığını söyleyebilirim.
Balıkçınızdan balığınızı ayıklamasını isterseniz, işiniz biraz daha kolaylaşır.

Malzemeler

1 adet palamut
Hamsi tavada kullandığım un karışımı
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Yıkanıp kurutulan ve una bulanan balıklar kızgın yağda kızartılır.Kağıt peçeteyle fazla yağı alınıp servis tabağına alınır.Ben roka yaprakları ve soğanla sunum yaptım.Siz istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok: