3 Nisan 2012

GÜL TATLISI


Tatlımız  şerbetli tatlıların  oldukça  hafif olanlarından. Her evde bulunan malzemelerle hazırlanıyor. Biraz el beceriniz varsa çabucacık  bir sürü gülden tatlılarınız oluveriyor. Mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

2 adet yumurta
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı  sıvı yağ
2 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbet için
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Yapılışı

Malzemenin tümü yoğurma kabında ele yapışmayacak şekilde yoğrulur. Biraz dinlendirildikten sonra 
açılır.  Çay bardağının ağzıyla  kesilir. Hamurun tamamı bu şekilde bitirilir.
Sonra  yan yana  ve hafif üst üste gelecek şekilde  konulan hamurlar rulo şeklinde sarılır. Tam ortadan ikiye bölünür. Hafif yağlanmış tepsiye dizilir. (isterseniz gül poğaça da anlattığım şeklide kullanabilirsiniz.) Üzerleri kızarıncaya kadar pişirip  fırından çıkardığımız tatlımıza şerbetini verip çekinceye kadar beklemeliyiz. Bu tatlının en sevdiğim yanı da şerbetinin sadece  karıştırılarak hazırlanması, kaynatmaya gerek olmaması. İşte hepsi bu kadar.

Afiyetle kalın



Hiç yorum yok: