Tatlımız şerbetli tatlıların oldukça hafif olanlarından. Her evde bulunan malzemelerle hazırlanıyor. Biraz el beceriniz varsa çabucacık bir sürü gülden tatlılarınız oluveriyor. Mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
2 adet yumurta
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbet için
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı
Malzemenin tümü yoğurma kabında ele yapışmayacak şekilde yoğrulur. Biraz dinlendirildikten sonra
açılır. Çay bardağının ağzıyla kesilir. Hamurun tamamı bu şekilde bitirilir.
Sonra yan yana ve hafif üst üste gelecek şekilde konulan hamurlar rulo şeklinde sarılır. Tam ortadan ikiye bölünür. Hafif yağlanmış tepsiye dizilir. (isterseniz gül poğaça da anlattığım şeklide kullanabilirsiniz.) Üzerleri kızarıncaya kadar pişirip fırından çıkardığımız tatlımıza şerbetini verip çekinceye kadar beklemeliyiz. Bu tatlının en sevdiğim yanı da şerbetinin sadece karıştırılarak hazırlanması, kaynatmaya gerek olmaması. İşte hepsi bu kadar.
Afiyetle kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder