Bu çöreği daha önce tahinle yapıyordum. Yufkacıda haşhaş görünce aldım. Tahinle karıştırdım. Çöreğimin içinde bu şekilde kullandım. Bana sorarsanız oldukça lezzetli oldu.
Bulabiliyorsanız deneyin derim. Sade tahinle de yapabilirsiniz. O zaman tahini biraz ceviz ve şekerle karıştırırsanız tadına doyamazsınız.
Gerçekten çok kolay yapılıyor. Bu lezzeti tatmak için denemekte fayda var.
Malzemeler
1 adet yumurta (sarısı yüzüne akı içine)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
aralarına sürmek için
2 tepeleme yemek kaşığı margarin
içine
4 yemek kaşığı tahin
aralarına sürmek için
2 tepeleme yemek kaşığı margarin
içine
4 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı çekilmiş haşhaş
1/2 su bardağı sıvı yağ
üstüne
yumurta sarısı
haşhaş
Yapılışı
Tahin, haşhaş, yağ ve yumurta sarısı hariç malzemenin tümü yoğrulur. Mayalanması için yarım saat kadar beklenir. mayalanan hamur on parçaya bölünür. Bu bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Üstüne yağ sürülür. hazırlanan karışım gezdirilir. Elle bastırılarak genişletilir. Bütün bezeler bu şekilde tamamlandıktan sonra, üst üste konarak, bastırarak rulo şeklinde sarılır. Bir yandan uzatılıp bir yandan da bükülerek büyük bir simit şekli verilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepside üstüne yumurta sarısı sürülüp haşhaş serpilerek pişirilir.
Kesilerek servis edilir.
Afiyetle kalın.
Yağlı kağıt serilmiş tepside üstüne yumurta sarısı sürülüp haşhaş serpilerek pişirilir.
Kesilerek servis edilir.
Afiyetle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder